voor en nadelen van private lease

Private lease of privé lease is inmiddels een bekend begrip. Maar wat zijn nu echt de voordelen van Private lease? Kleven er ook nog nadelen aan deze vorm van leasen? Choose & Lease heeft dit speciaal voor jou uitgezocht. Wij zetten alle voordelen en nadelen helder voor je op een rij.

Voordelen Private lease:

 • Inzicht in je autokosten: Met private lease weet je beter wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten. Vooraf is een bedrag vastgesteld dus je weet precies waar je aan toe bent.

 • Geen APK kosten: Met je privé auto is het altijd weer een klein stress moment: De APK keuring. Komt de auto er in 1 x doorheen? Of zitten er weer kosten aan waar je niet op gerekend had.

 • Zorgeloos rijden: Je hoeft je niet druk te maken over onverwachte garagerekeningen, wegenbelasting en verzekering. Je rijdt dus compleet zorgeloos rond, en wie wil dat nu niet?

 • Geen spaargeld of grote investering nodig: Heb je geen spaargeld - maar wel een vast inkomen? En je wil een nieuwe auto rijden? Dan kan privélease interessant zijn. Let wel op: Bij sommige leasemaatschappijen wordt er om een borg gevraagd. (dit kan 1 tot soms 3 maandtermijnen zijn)

 • Seniorvriendelijk: Oudere consumenten kunnen bij kredietverstrekkers geen of moeilijk geld lenen voor de aanschaf van een auto. Privélease is ook voor deze doelgroep een goede optie. Aandachtspunt: Sommige leasemaatschappijen hanteren een leeftijdsgrens van 75 jaar. Mocht dit van toepassing zijn laat je hier dan altijd goed over informeren.

 • Geen verkoop of inruil stress: Na afloop van de leaseperiode kan je de auto gewoon inleveren. Dus geen zorgen over de inruilwaarde en verkoop van je auto. Ga je hem inruilen bij een dealer of kies ervoor om hem zelf te verkopen. Met private lease heb je hier geen omkijken naar.

 • GEEN fiscale bijtelling: Dit is alleen van toepassing bij zakelijke lease.

 • Goedkoper dan lenen: In veel gevallen is geld lenen voor de aanschaf van een auto duurder dan het privé leasen van een auto.

Nadelen Private lease:

 • Contractbreuk is kostbaar: Verandert je situatie, bijvoorbeeld door een echtscheiding of ontslag, dan kun je meestal niet zonder gevolgen onder het contract uit. Dit kan je natuurlijk nooit van te voren inschatten. Bekijk daarom altijd de voorwaarden van de betreffende leasemaatschappij. Voor duidelijke voorwaarden kies je voor een leasemaatschappij die het keurmerk private lease voert, hiermee voorkom je vervelende situaties.

 • Autorijden kan goedkoper: Private lease is niet de goedkoopste manier van autorijden. Vind je een nieuwe auto niet belangrijk dan is de goedkoopste optie een occasion te kiezen, en deze dan zo ver mogelijk ‘oprijden’. Hier kleven natuurlijk weer andere bezwaren aan: Oudere auto’s vragen meer onderhoud. Je weet niet of je auto echt van een ‘oud dametje’ is geweest. De herkomst is vaak onzeker. Bij privé lease rijdt je dus altijd een nieuwe auto.

 • Hoge kosten bij weinig gebruik: Voor automobilisten die weinig kilometers maken, is private lease minder interessant. De meeste leasemaatschappijen gaan uit van een minimum van 10.000 of 12.000 kilometers. Een vergoeding voor de niet gereden kilometers is meestal niet aanwezig. Maak jij dus wel meer dan 10.000 km per jaar dan is dit niet van toepassing op jou.

 • Overschrijding kilometer maximum kostbaar: Rijdt je meer kilometers dan in het contract staat? Dan zal er een correctie volgen op je maandbedrag. Het is dus goed om daar vooraf over na te denken. Enkele voorbeelden: Ga ik de auto voor woon-werkverkeer gebruiken of neem ik de auto mee op vakantie naar het buitenland?

 • Privé lease heeft invloed op het eventuele te lenen hypotheekbedrag: Het is geen goed idee om een auto privé te leasen als je van plan bent om een huis te kopen. De bank brengt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag van in mindering op de maximale maandelijkse woonlasten. Private lease zorgt ook voor een BKR registratie. Heb jij toch voornemens om een een hypotheek af te sluiten. Doe dit dan voor het ondertekenen van een private leasecontract. Zodat dit geen nadelige gevolgen voor je hypotheek heeft.

 • Geen eigenaar: Je bent geen eigenaar van de auto, dus uitlenen is lastig. De auto door andere gezinsleden laten besturen is wel toegestaan.Maar zeg nou zelf, hoe vaak leen je nu je auto uit? Is dit op 1 hand te tellen dan moet dit voor jou geen probleem zijn.

 • Geen opbouw schadevrije jaren: Je bouwt geen schadevrije jaren op bij de autoverzekering. Voordelig als je veel brokken maakt, jammer als je weinig schade rijdt. Bij sommige leasemaatschappijen is er een mogelijk voor het opvragen van je eventuele schadevrije jaren, Zodat je deze kan weerleggen bij een verzekeraar als je na je leaseperiode weer besluit een eigen auto te kopen.

Private lease ook iets voor jou?

private lease iets voor jou?

Private lease ook iets voor jou?


Nu weet je het! Alle voordelen en nadelen van private lease. Is het wat voor jou? Spreekt jou dit ook aan? Kom dan zeker even kijken op op choose-lease.nl. Hier vind je alle populaire private lease modellen van dit moment. Wij vergelijken voor jou de prijs zodat je nooit te veel betaald.

Hiernaast hebben wij alle getoonde modellen persoonlijk voor jou getest. De geteste auto’s hebben allemaal airco en elektrische ramen (voorin) en een contractduur (looptijd) van 48 maanden. Op onze site vindt je alleen aanbieders die het keurmerk private lease voeren, zodat jij zeker kan zijn van eerlijke voorwaarden en duidelijke garanties, zoals bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Wellicht ook interessant voor jou!

Private lease succesvol: Verdubbeling contracten in 1 jaar tijd

maart 11, 2017
Lees verder

Tijd voor winterbanden! Lees hier waarom.

november 16, 2017
Lees verder

Wat is een dashcam en wat kun je er mee?

maart 3, 2018
Lees verder

Dagelijkse verkeersergenissen, hoe jij ze kan voorkomen

januari 25, 2018
Lees verder

Voor- en nadelen van private lease

juni 11, 2017
Lees verder

Nieuwe automodellen 2018

december 29, 2017
Lees verder

Op vakantie met je private lease auto

juli 20, 2017
Lees verder

De bijzonder rijke historie van de Volkswagen Golf

juli 9, 2017
Lees verder

Elektrische auto’s en private lease, een goede keuze?

maart 20, 2018
Lees verder

Kia Picanto in een nieuwe jas

maart 28, 2017
Lees verder

Tom Tom stopt met oude navigatie apps

augustus 19, 2017
Lees verder

De boetebedragen voor 2019 zijn bekend: Gaan we meer betalen?

november 19, 2018
Lees verder

Wat is private lease?

juni 5, 2017
Lees verder

Top 3 populairste private lease auto’s afgelopen jaar

mei 7, 2017
Lees verder

Trajectcontrole, hoe werkt dat nu precies en pas op voor nepboetes!

april 28, 2018
Lees verder

14 Tips voor vakantie met je private lease auto

augustus 11, 2017
Lees verder

Fiat 500 – al 60 jaar zeer succesvol

oktober 26, 2017
Lees verder

Keurmerk private lease, duidelijk verhaal

april 23, 2017
Lees verder

Langere lease periode en meer luxe: daar kiezen particulieren voor

april 15, 2017
Lees verder

Brandstof overal dezelfde naam in de Europese Unie, hoe zit dat?

oktober 4, 2018
Lees verder

Opel in Franse handen

maart 16, 2017
Lees verder