Wat betekenen de keurmerken: Private Lease Ok en Keurmerk private lease?

Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er veel prijsverschil is tussen de verschillende leaseaanbieders. En dat is logisch. De keurmerken zijn geen keurslijf, maar geven een minimumniveau aan waarop een aanbieder zijn private lease product moet aanbieden aan de consument. Daar is de aanbieder dan ook op geaudit.

Consumentenbond:

De boodschap van de Consumentenbond is helder. Ga alleen in zee met een aanbieder met het Keurmerk Private Lease, want dat biedt zekerheid. De Consumentenbond geeft ook in het artikel aan: maak goede afwegingen en vergelijk verschillende offertes op de juiste manier met elkaar. Ook het andere keurmerk in deze branche toetst aanbieders/private lease maatschappijen volgens een opgestelde lijst. Voldoen zij aan de normen van die lijst dan krijgen zij het ‘Private Lease OK’ logo ter beschikking.

Keurmerk Private Lease is geen keurslijf:

Echter, de aanbieder is vrij om ‘het beter te doen’ en zich zo te onderscheiden ten opzichte van de concurrent. Dit geldt uiteraard ook voor de prijsstelling. De voorwaarden van de aanbieder staan beschreven in de Aanvullende voorwaarden. En deze voorwaarden, samen met de Algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease vormen de bescherming van de consument voor het aanschaffen van een veilig en verantwoord product.

Daarom gaat Choose & Lease ook alleen in zee met lease aanbieders die het keurmerk private lease of Private Lease OK logo dragen.

Wat is het keurmerk private lease