Langere leaseperiode meer luxe private lease

De private lease wereld is in beweging. Het valt ons op dat particulieren die een auto leasen in plaats van hem te kopen, steeds vaker kiezen voor een langere leaseperiode. In 2015 koos 45 procent van de private lease rijders voor de looptijd van langer dan 3 jaar; in 2016 was dat al bijna 60 procent.

Dit blijkt blijkt uit cijfers van brancheorganisatie VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen). Wij bij Choose & Lease gaan in onze vergelijkingen meestal uit van een contractperiode van 48 maanden (4 jaar).

Volgens VNA-voorzitter Renate Hemerik vinden de klanten de nu aangeboden contracten gunstig en daarom willen ze die voor een aantal jaren vastleggen.

Private lease is een relatief nieuw fenomeen in de autowereld en deze markt is de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2013 reden er nog maar 8.500 private lease auto's op de Nederlandse
wegen; vorig jaar waren dat er al 64.000. Hieruit kunnen we opmaken dat private lease erg populair is geworden in de Nederlandse samenleving. Vooral de langere leaseperiode.

Bij private lease betalen mensen een vast bedrag per maand voor het gebruik van een auto. Behalve de benzinekosten is meestal alles bij dit bedrag inbegrepen, zoals de verzekering, wegenbelasting, pechhulp en onderhoud. Het enige dat nog betaald moet worden is de brandstof.

Kleine modellen populair en langere leaseperiode

Consumenten leasen vooral kleine auto’s want de private lease auto wordt vaak gebruikt voor het afleggen van kleine afstanden. Volgens de VNA kiest de klant tegenwoordig wel wat vaker voor grotere auto’s. Vorig jaar was de Fiat 500 de meest gekozen private lease auto. Daarna volgden de Peugeot 108, de Volkswagen Up en de Opel Karl. Al deze modellen zijn natuurlijk bij ons te vinden op choose-lease.nl

Volgens Renate Hemerik kiezen consumenten nu eerder voor een complete auto die volledig naar wens is, dan voor een actiemodel waarbij weinig te kiezen overblijft. Klanten zijn bereid daarvoor meer geld uit te geven en we zien de beweging van echt klein naar iets groter. Bijna de helft van de contracten bedroeg meer dan € 300 per maand; in 2015 was dit nog maar eenderde.

Bij Choose & Lease snappen we dat mensen wel wat luxe in hun nieuwe auto willen zien. Bij de vergelijkingen op choose-lease.nl hebben de auto’s minimaal airco en elektrisch bedienbare ramen. Er zijn altijd mogelijkheden voor het uitbreiden van de opties, maar daar hangt natuurlijk een ander prijskaartje aan.

Benzine

Private leaseauto's rijden bijna altijd op benzine; 98,1 procent betreft een benzineauto, 1,3 procent rijdt op diesel en 0,6 procent is elektrisch of hybride. Een elektrische auto is in de private lease nog lang geen gemeengoed, maar wij van Choose & Lease verwachten dat dit snel gaat veranderen, omdat steeds meer merken in de markt van de kleine elektrische auto stappen.

Keurmerk private lease

Begin 2016 is een keurmerk uitgegeven voor private lease bedrijven. Dit is opgesteld door de private lease branche en de Consumentenbond. Bedrijven met dit keurmerk houden zich aan een aantal vastgestelde regels en bij een eventueel conflict kunnen klanten naar een geschillencommissie stappen. 65 Procent van de nieuwe contracten in 2016 viel onder het keurmerk private lease.

Op choose-lease.nl  vindt je alle populaire private lease modellen van dit moment, en wij  hebben die al uitvoerig voor jou getest. De geteste modellen hebben allemaal airco en elektrische ramen (voorin) en ze hebben een contractduur (looptijd) van 48 maanden. Op onze site Choose & Lease vindt je alleen aanbieders die het keurmerk private lease voeren, zodat jij zeker kan zijn van eerlijke voorwaarden en duidelijke garanties, zoals bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Wellicht ook interessant voor jou!

Tom Tom stopt met oude navigatie apps

augustus 19, 2017
Lees verder

Tijd voor winterbanden! Lees hier waarom.

november 16, 2017
Lees verder

Wat is private lease?

juni 5, 2017
Lees verder

Op vakantie met je private lease auto

juli 20, 2017
Lees verder

Trajectcontrole, hoe werkt dat nu precies en pas op voor nepboetes!

april 28, 2018
Lees verder

Fiat 500 – al 60 jaar zeer succesvol

oktober 26, 2017
Lees verder

Voor- en nadelen van private lease

juni 11, 2017
Lees verder

Dagelijkse verkeersergenissen, hoe jij ze kan voorkomen

januari 25, 2018
Lees verder

Elektrische auto’s en private lease, een goede keuze?

maart 20, 2018
Lees verder

14 Tips voor vakantie met je private lease auto

augustus 11, 2017
Lees verder

Opel in Franse handen

maart 16, 2017
Lees verder

De boetebedragen voor 2019 zijn bekend: Gaan we meer betalen?

november 19, 2018
Lees verder

Top 3 populairste private lease auto’s afgelopen jaar

mei 7, 2017
Lees verder

Brandstof overal dezelfde naam in de Europese Unie, hoe zit dat?

oktober 4, 2018
Lees verder

Private lease succesvol: Verdubbeling contracten in 1 jaar tijd

maart 11, 2017
Lees verder

Keurmerk private lease, duidelijk verhaal

april 23, 2017
Lees verder

Kia Picanto in een nieuwe jas

maart 28, 2017
Lees verder

Wat is een dashcam en wat kun je er mee?

maart 3, 2018
Lees verder

De bijzonder rijke historie van de Volkswagen Golf

juli 9, 2017
Lees verder

Nieuwe automodellen 2018

december 29, 2017
Lees verder

Langere lease periode en meer luxe: daar kiezen particulieren voor

april 15, 2017
Lees verder