Opel in Franse handen bedrijfsovername

Het bedrijf PSA Peugeot Citroën, kortweg genoemd PSA, neemt Opel over voor 2,2 miljard euro. Het Franse autoconcern heeft daarover een akkoord bereikt met de huidige eigenaar van het Duitse automerk, het Amerikaanse General Motors (GM).

Waarschijnlijk heb je het afgelopen week in de media al meegekregen: het Duitse merk Opel wordt straks een Frans merk van Peugeot/Citroën. Bij de overeenkomst is Opel op 1,3 miljard euro gewaardeerd en Vauxhall (onder deze merknaam wordt Opel verkocht in het Verenigd Koninkrijk) op 900 miljoen euro.

Deze deal is voor PSA vooral belangrijk vanwege de technologie van elektrische auto’s. Daar lopen de Fransen hopeloos mee achter. Opel heeft nu al een goed lopend elektrisch model in de markt gezet in ons land, de Opel Ampera.

Schaalvoordeel

Vorige maand werd bekend dat PSA in gesprek was met GM over een mogelijke verkoop van de Europese tak en van het Britse zustermerk Vauxhall. PSA neemt daarmee twaalf productielocaties over en ongeveer veertigduizend werknemers.

Door de overeenkomst ontstaat de op één na grootste autofabrikant van Europa; de grootste is nog steeds Volkswagen. Het marktaandeel van de nieuwe combinatie wordt geschat op 17 procent van de Europese markt.   

Opel/Vauxhall was vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard euro. PSA boekte een omzet van 54 miljard euro. Naar verwachting wordt de transactie voor het einde van dit jaar afgerond.
Bron:Nu.nl 

Krijgt jouw Opel nu een Peugeot-leeuw?

Tot zover de feiten over deze belangrijke deal in autoland. Wat natuurlijk veel belangrijker voor jou als private lease rijder is….. wat ga jij hier van merken? Krijgt jouw Opel ineens een Peugeot-leeuw in plaats van de bekende bliksemschicht? Waarschijnlijk zal het niet zo’n vaart lopen. Als we hier een antwoord op willen hebben, dan moeten we eerst kijken naar het verleden van Opel.

Het merk Opel is opgericht in 1862. In het jaar 1931 is het overgenomen door GM uit Amerika. Niet heel veel mensen weten dit. Eerlijk is eerlijk, zelfs bij ons op de redactie wist niet iedereen dit en dat zijn toch wel echte auto-mensen in hart en nieren. Wat wij hiermee willen zeggen, is dat nooit echt iemand heeft gemerkt dat Opel in Amerikaanse handen is. We zien het nog altijd als een Duitse auto.

Kijk je verder naar de merken Opel en Peugeot, dan zie je dat Opel een heel sterk merk is. De kans is dus wel heel klein, dat de merknaam Peugeot overgenomen  zal worden en dat  alle nieuwe Opels worden uitgebracht onder het merk Peugeot.

Wat gaat deze samenwerking ons brengen aan nieuwe modellen? Bij Choose & Lease zijn we hier razend benieuwd naar. Vanzelfsprekend zal Choose & Lease ook van deze modellen weer de prijzen gaan vergelijken en de auto’s testen. De huidige modellen van Peugeot, Citroën en Opel zijn te bekijken op www.choose-lease.nl

 

Wellicht ook interessant voor jou!

Elektrische auto’s en private lease, een goede keuze?

maart 20, 2018
Lees verder

Langere lease periode en meer luxe: daar kiezen particulieren voor

april 15, 2017
Lees verder

Kia Picanto in een nieuwe jas

maart 28, 2017
Lees verder

Wat is private lease?

juni 5, 2017
Lees verder

Tijd voor winterbanden! Lees hier waarom.

november 16, 2017
Lees verder

Opel in Franse handen

maart 16, 2017
Lees verder

Brandstof overal dezelfde naam in de Europese Unie, hoe zit dat?

oktober 4, 2018
Lees verder

Fiat 500 – al 60 jaar zeer succesvol

oktober 26, 2017
Lees verder

14 Tips voor vakantie met je private lease auto

augustus 11, 2017
Lees verder

De boetebedragen voor 2019 zijn bekend: Gaan we meer betalen?

november 19, 2018
Lees verder

Wat is een dashcam en wat kun je er mee?

maart 3, 2018
Lees verder

Op vakantie met je private lease auto

juli 20, 2017
Lees verder

Keurmerk private lease, duidelijk verhaal

april 23, 2017
Lees verder

Voor- en nadelen van private lease

juni 11, 2017
Lees verder

Trajectcontrole, hoe werkt dat nu precies en pas op voor nepboetes!

april 28, 2018
Lees verder

De bijzonder rijke historie van de Volkswagen Golf

juli 9, 2017
Lees verder

Nieuwe automodellen 2018

december 29, 2017
Lees verder

Private lease succesvol: Verdubbeling contracten in 1 jaar tijd

maart 11, 2017
Lees verder

Top 3 populairste private lease auto’s afgelopen jaar

mei 7, 2017
Lees verder

Dagelijkse verkeersergenissen, hoe jij ze kan voorkomen

januari 25, 2018
Lees verder

Tom Tom stopt met oude navigatie apps

augustus 19, 2017
Lees verder