Hoe komen wij tot onze keuzes?

Choose & Lease neemt jou het werk uit handen.

De unieke service van Choose & Lease:

 • We bekijken het aanbod via de gebruikelijke zoekmachines. Dit doen we zonder ‘spidersoftware’ of andere vorm van automatisering. Dit betekent dat wij de zoekopdracht net zo uitvoeren zoals jij dit zou doen.
 • We zoeken op het betreffende model bij alle lease aanbieders die het keurmerk private lease dragen, dit omdat wij alleen zaken willen doen met gerenommeerde leaseaanbieders, waardoor jij altijd weet dat je zaken doet met een leaseaanbieder die volgens strikte richtlijnen handeld.
 • Choose & Lease hanteert de volgende standaard voor het leasen: De auto moet voorzien zijn van minstens de volgende opties: Airco + elektrische ramen voor.

   

private lease iets voor jou?

"Er zijn natuurlijk diverse optiepakketten leverbaar, maar je snapt:
Veel opties, hogere prijs. Wij zijn van mening dat er zeker wat comfort aanwezig mag zijn in een auto,
en hierin proberen voor jou de meest gunstige prijs te zoeken."

 

 • De leaseduur hebben we op 48 maanden (4 jaar) gehouden. Sommige aanbiedingen van bepaalde merken/modellen zijn op basis van 60 maanden, maar wij hebben het idee, dat een contractduur van 6 jaar voor veel mensen te lang is.
 • Het kan voorkomen dat er een bepaald model bij 1 van onze aanbieders alleen verkrijgbaar is voor een leaseperiode van bijvoorbeeld: 24 maanden. Omdat wij de standaard looptijd op 48 maanden gezet hebben zal zo’n aanbieding niet in onze vergelijking voorkomen.
 •  

 • Bij sommige modellen is het wel zo dat alle prijzen het beste zijn voor jou met een tijdsduur van 36 maanden. Hier hebben we onze vergelijkingstabel dan ook op aangepast.

Uitzonderingen Leaseaanbieders:

  • Verschillende leaseaanbieders betekent automatisch ook: Verschillende voorwaarden: Bij sommige aanbieders moet er rekening worden gehouden met een extra vergoeding voor schadeinzittendenverzekering, pechhulp (binnen- en buitenland), vervangende auto, winterbanden.

 

   • Diverse leaseaanbieders werken met een borg/aanbetaling van 1 t/m 3 maanden. LET HIER GOED OP!

   

   • Wie bij overlijden, emigratie of werkloosheid voortijdig het privé leasecontract wil ontbinden, betaalt hoge kosten. Contract is contract! De auto is speciaal voor jou gekocht en de leaseprijs is gebaseerd op de afgesproken periode en aantal kilometers. Je betaalt vaak tussen de 15% tot 50% van de nog resterende maandtermijnen. Dus als je een leaseperiode van 36 maanden hebt afgesproken en je wilt na 12 maanden stoppen, is dat een stevige financiële strop.

   

  • Een beperkt aantal leasemaatschappijen eist dat de bestuurder minimaal 21 of 24 jaar oud is. Sommige leasebedrijven rekenen een maandelijkse toeslag op de leaseprijs van €10 tot €25 voor automobilisten onder de 24 jaar. Er zijn 13 leasemaatschappijen die een maximale eindleeftijd stellen.

 

 • Sommige leasemaatschappijen kijken ook naar de schadevrije jaren die zijn opgebouwd. Wie veel schadevrije jaren heeft, krijgt een lagere leaseprijs, terwijl andere aanbieders de prijs voor iedereen gelijk houden. Verder verhogen de meeste leasebedrijven je verzekeringspremie of eigen risico als je zelf schade veroorzaakt. Hierdoor kan het leasetarief gedurende het contract stijgen, dus staat het leasetarief tijdens de leaseperiode niet vast. Als je de auto total loss rijdt, stopt het leasecontract bij de meeste aanbieders. In een aantal gevallen krijg je een nieuwe auto.
wij hebben de auto al getest

BKR Registratie:

 • Privé lease is een relatief nieuw product waarvoor wet- en regelgeving ontbreekt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) pleit daarom voor strengere regels, omdat een leasecontract een financiële verplichting is voor lange duur. De toezichthouder wil overkreditering voorkomen. Sommige leasemaatschappijen adverteren met de slogan 'geen BKR-toetsing of registratie' en dit kan juist financieel kwetsbare mensen aantrekken, die een schuld aangaan die zij niet kunnen betalen.
 •  

 • Het gros van de leasemaatschappijen registreert overigens je leasecontract bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Het afsluiten van een leasecontract kan gevolgen hebben als je nog een hypotheek of een andere lening wil afsluiten, omdat een leasecontract gezien wordt als een betalingsverplichting voor lange duur.