Wat is private lease?

Je hebt vast al tv spotjes gezien of een reclamefolder gelezen met ronkende advertenties betreffende private lease. Maar wat is private lease nu precies?

In Nederland weet meer dan 85% van de mensen die een auto bezit niet wat hij maandelijks kwijt is aan zijn auto. Alle kosten die een auto met zich meebrengt zijn bij elkaar opgeteld meestal een fors bedrag. De verzekering en wegenbelasting, het onderhoud en afschrijving van de auto. En dan nog de kosten voor de brandstof, het is allemaal niet goedkoop.

Met een private lease auto betaal je een vast bedrag per maand. Voor dat vaste bedrag wordt alles geregeld en betaald. Alle bovenstaande zaken zitten in dat maandbedrag verwerkt. Het enige wat je zelf moet betalen zijn de brandstofkosten.

Dit was eerder alleen mogelijk voor mensen met een auto van ‘de zaak’. Maar dit is tegenwoordig ook mogelijk voor particulieren.

Wil je privé een auto gaan leasen, kijk dan goed welke auto je krijgt voor welke prijs. Er zijn bijzonder veel verschillende private lease maatschappijen en erg veel verschillende merken en modellen waar je uit kan kiezen.

Unieke service van Choose & Lease

We bekijken het aanbod via de gebruikelijke zoekmachines. Dit doen we zonder enige vorm van automatisering. Dit betekent dat wij de zoekopdracht net zo uitvoeren zoals jij dit zou doen. We zoeken op het betreffende model bij alle lease aanbieders die het keurmerk Stichting Keurmerk Private Lease of Private Lease OK dragen, dit omdat wij alleen zaken willen doen met gerenommeerde leasemaatschappijen waardoor jij altijd weet dat je zaken doet met een leasemaatschappij die volgens strikte richtlijnen handelt.

Choose & Lease hanteert de volgende standaard voor het leasen: De auto moet voorzien zijn van minstens de volgende opties: Airco + elektrische ramen voor. Er zijn natuurlijk diverse optiepakketten leverbaar, maar je snapt: Veel opties, hogere prijs. Wij zijn van mening dat er zeker wat comfort aanwezig mag zijn in een auto, en hierin proberen voor jou de meest gunstige prijs te zoeken.

De leaseduur hebben we op 48 maanden (4 jaar) gehouden. Sommige aanbiedingen van bepaalde merken/modellen zijn op basis van 60 maanden, maar wij hebben het idee, dat een contractduur van 6 jaar voor veel mensen te lang is.

Conclusie leasen of kopen

Nu je weet wat private lease is kun je een keuze gaan maken. Privé leasen is in een aantal gevallen een alternatief voor kopen. Koop je een nieuwe auto met geleend geld, dan hebben veel private leasemaatschappijen een betere deal. Heb je voldoende spaargeld? Dan ben je slechts in enkele gevallen goedkoper uit.

Let wel goed op de nadelen, bijvoorbeeld de invloed op een hypotheek en schadevrije jaren. Bedenk ook dat het voortijdig verbreken van het leasecontract meestal niet goedkoop is. Bij sommige leasemaatschappijen is er tegenwoordig een optie dat er na 1 jaar kosteloos opgezegd kan worden maar ons advies: Lees een offerte goed door en kijk wat voor jou de beste keuze is.

Keurmerk Private Lease/ Private Lease OK

Ga alleen in zee met een aanbieder met het Keurmerk Private Lease of Private Lease OK logo, want dit biedt zekerheid. Je gaat namelijk een langlopend traject aan met een private lease aanbieder en je wil natuurlijk duidelijke afspraken maken.

Wellicht ook interessant voor jou!

Elektrische auto’s en private lease, een goede keuze?

maart 20, 2018
Lees verder

Dagelijkse verkeersergenissen, hoe jij ze kan voorkomen

januari 25, 2018
Lees verder

Brandstof overal dezelfde naam in de Europese Unie, hoe zit dat?

oktober 4, 2018
Lees verder

Kia Picanto in een nieuwe jas

maart 28, 2017
Lees verder

Opel in Franse handen

maart 16, 2017
Lees verder

Trajectcontrole, hoe werkt dat nu precies en pas op voor nepboetes!

april 28, 2018
Lees verder

Langere lease periode en meer luxe: daar kiezen particulieren voor

april 15, 2017
Lees verder

Fiat 500 – al 60 jaar zeer succesvol

oktober 26, 2017
Lees verder

Tom Tom stopt met oude navigatie apps

augustus 19, 2017
Lees verder

Op vakantie met je private lease auto

juli 20, 2017
Lees verder

Wat is private lease?

juni 5, 2017
Lees verder

Tijd voor winterbanden! Lees hier waarom.

november 16, 2017
Lees verder

Nieuwe automodellen 2018

december 29, 2017
Lees verder

14 Tips voor vakantie met je private lease auto

augustus 11, 2017
Lees verder

Wat is een dashcam en wat kun je er mee?

maart 3, 2018
Lees verder

De boetebedragen voor 2019 zijn bekend: Gaan we meer betalen?

november 19, 2018
Lees verder

Voor- en nadelen van private lease

juni 11, 2017
Lees verder

Keurmerk private lease, duidelijk verhaal

april 23, 2017
Lees verder

De bijzonder rijke historie van de Volkswagen Golf

juli 9, 2017
Lees verder

Top 3 populairste private lease auto’s afgelopen jaar

mei 7, 2017
Lees verder

Private lease succesvol: Verdubbeling contracten in 1 jaar tijd

maart 11, 2017
Lees verder